LED EXPERTS PALVELUMALLIT

Miten valita oikea valaistus?

Oikeanlaisen valaistuksen valinnassa kannattaa luottaa asiantuntijan apuun.  Paikanpäällä tapahtuva asiantuntijan kartoitus edesauttaa yrityskohtaisen valaistustarpeen arvioinnissa.  Jos kyseessä on valaistuksen kokonaisvaltainen vaihtaminen, on järkevin vaihtoehto valaistussuunnitelman pyytäminen.

Oikean värisävyn valinta?

Kun valaistusta lähdetään vaihtamaan täytyy uuden valaistuksen valinnassa ottaa huomioon optimaalisen värisävyn valinta.  Oikealla, suunnitellulla sävyvalinnalla saadaan valaistava kohde näyttämään juuri siltä, miltä sen tuleekin näyttää.  Väärä värisävy saa lihan näyttämään harmaalta ja valkoisen vaatteen näyttämään vihreältä.

Lumenit, luksit ja kelvinit?

Mitä tarkoittavat lumenit, luksit, tai wattimäärät?  Minkälainen LED-valaistus sopisi vanhan valaistuksen tilalle?   Kysymyksiä on monia eikä kaikkiin ole täysin yksiselitteistä vastausta. Wattimäärä ei esimerkiksi kerro lampun tuottaman valon määrästä, vaan ainoastaan sähkönkulutuksesta.  Ohessa yleisimpiä asioita valaistuksesta ja lyhenteistä.

Lumen (lm) – Valon määrä

Luksi (lx) – Valaistusvoimakkuus

Kelvin (K) – Värilämpötila

Ra-indeksi – Värintoistokyky

Kuinka paljon säästän ledeillä?

Energiansäästö on aina tapauskohtainen. Säästöihin vaikuttavat mm. valojen polttoaika, valaisimien kappalemäärä ja wattimäärä.  Asiantuntijamme laskevat halutessanne yrityskohtaisen energiansäästölaskelman joka perustuu nykyiseen sähkönhintaan ja valaistuksen wattimäärien pienentämiseen.

Paljonko on LED-valon polttoaika?

LED-tuotteissa on erillaisia polttoaikoja.  Pääsääntöisesti kaikkien ledvalojen polttoajat ovat pidempiä mitä vanhan valaistuksen ja näin saadaan esimerkiksi huoltokustannuksia tiputettua. Polttoaikojen näyttämisessä käytetään yleensä 50 000/ L70 merkintää, joka tarkoittaa, että tuotteen polttoaika on 50 000 tuntia jonka jälkeen tuote tiputtaa valaistustehoa 30%.

Toimivatko led-valot pakkasessa?

Led-valaistuksen pakkasenkestävyyden on käytännössä todettu olevan hyvä.

Petri Satosaari

Petri Satosaari

Myyntijohtaja

+358 40 669 7878

Mikko Hämäläinen

Mikko Hämäläinen

Toimitusjohtaja

+358 45 130 0414

Haluatko apua valaistusuudistuksesi suunnittelussa? Haluatko totuudenmukaisen säästölaskelma-arvion? Katso paikkakuntasi asiantuntijan yhteystiedot!

YHTEYSTIEDOT
Scroll Up