ASIAKASVIIHTYVYYS

Yrityksissä, joiden tiloissa käy asiakkaita, on tärkeää panostaa asiakasviihtyvyyteen. Viihtyvyyttä voi parantaa uusimalla kalusteita, tekemällä pintaremonttia tai järjestelemällä liiketilaa uudelleen, jolloin asiakaskäyttäytyminen saadaan tuottavammaksi. Yksi merkittävimmistä asiakasviihtyvyyteen vaikuttajista on kuitenkin usein retuperälle jäänyt valaistus. Valaistuksen suunnitelmallisella muutoksella voidaan saada aikaiseksi huomattavia hyötyjä asiakaskäyttäytymisessä. Mikäli esimerkiksi toivotte, että liiketilassanne asioiva ihminen huomaa jonkin tietyn kampanja- tai loppuunmyyntituotteen, voidaan oikein kohdistetulla valaistuksella houkutella ja ohjata asiakasta kohti kyseistä tuotetta tai osiota liikkeessä.

Nyrkkisääntönä voidaan pitää yleisvalaistukseen kiinnitettävän huomion olevan ensisijaisessa asemassa. Valaistuksen tehokkuus tulee räätälöidä niin, että se ei jää liian hämäräksi, mutta ei myöskään tuota ongelmia esimerkiksi valoyliherkkyydestä kärsiville henkilöille. Maksimaalisten hyötyjen saavuttamiseksi valaistus tulee mitoittaa ja suunnitella juuri sinun liiketilojasi ja brändiäsi parhaiten tukevaksi. Esimerkiksi vaateliikkeissä oikealla valon värisävyllä saadaan kankaan aito väri esille, jolloin valkoinen vaate näyttää valkoiselta, eikä vaikkapa vihertävältä tai keltaiselta.   Parturi-kampaamoissa värivirheiltä ja asiakastyytymättömyydeltä vältytään värintoiston osuessa kohdalleen. Sama periaate pätee kaikilla aloilla, joilla värien todenmukaisuus on ensisijaista. 

Mitä hyötyjä oikeanlainen valaistussuunnittelu tuo yritystoiminnallesi?

  • Yrityksesi / liiketilasi yleisilme kirkastuu
  • Saavutat isoja kustannussäästöjä sähkönkulutuksessa
  • Asiakkaasi viihtyvät liikkeessäsi pidempään
  • Liiketoimintasi tuottavuus paranee asiakaspolun johdattelun kehittyessä
  • Saat tuotteitasi paremmin esille
  • LED-valaistus ei tuota UV-säteilyä
  • Uudella LED-valaistuksella saadaan oikeanlainen värisävy oikeaan paikkaan 
  • Yrityksesi on ympäristöystävällisempi ja nykyisten kuluttajien arvoja mukaileva

Haluatko apua valaistusuudistuksesi suunnittelussa? Haluatko totuudenmukaisen säästölaskelma-arvion? Katso paikkakuntasi asiantuntijan yhteystiedot, niin toteutetaan yhdessä teille uusi energiaystävällisempi valaistus