Toimiston valaistus

Toimiston valaistus lisää työntekijöiden jaksamista

 

Oletko huomannut, että energiatasosi ovat huomattavasti korkeammalla kesäisin?  Tämä johtuu suurelta osin valon määrästä.  Ajasta, jonka olemme virkeimmillämme, meillä on myös tapana lomailla valtaosa.  Yksilön kannalta tämä on erinomainen tilanne, mutta yrittäjän kannalta tuottavuus kärsii.  Tästä syystä oman toimiston valaistukseen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota.

Ihmiskeho on ohjelmoitu toimimaan niin, että se on tuottavainen päivällä, ja raukea illalla ja yöllä.  Pohjoinen sijaintimme ei toimi ideaalisti yhteen luontaisten toimintojemme kanssa, ja siksi kehoa ja mieltä on hyvä kannustaa tuottavuuteen tarjoamalla mahdollisuus ylimääräiseen energiaan valaistuksen kautta. Toimistotiloissa valtaosa ajasta vietetään lisäksi istuen, ja useimmiten päätteen ääressä – tämä aiheuttaa myös erityistä rasitusta kehoillemme sekä silmillemme.

Jotta toimistoympäristön työskentely saadaan optimoitua, tulee valaistus suunnitella palvelemaan toimiston erityisiä tarpeita.  Valaistuksen suunnittelun tulee lähteä ihmisestä.  Luonnonvaloa on myös hyvä huomioida mahdollisuuksien mukaan.

Mitkä valaisimet valitsen?

Toimistoympäristössä tulee valita valaisimet, jotka tarjoavat päivänvalomaisen valaistuksen ja virkeän tunnelman.  Valaisimet tulee valita matalasta häikäisyluokasta, eivätkä ne saa olla tiellä tai haitata muutoin arjen rutiineja.  5000K-5500K valaistus on paras vaihtoehto, kun tähdätään työtehojen ylläpitoon.  Valaistuksen tehokkuuden tarpeet selviävät parhaiten ammattilaisen suorittamalla mittauksella, mutta yleisesti voi todeta, että toimistotyössä valon tarve on runsaimmasta päästä.

Valaisimen värintoisto-ominaisuuksille asetetut tarpeet tulee arvioida ennen valaistusuudistukseen lähtemistä.  Mikäli toimistossanne työskennellään visuaalisten kokonaisuuksien kanssa (esimerkiksi graafikot), on valaisimen värintoistokyvyn hyvä olla korkealla tasolla – muuten voi käydä niin, että tuottamanne projekti näyttääkin toisessa tilassa aivan erilaiselta. Jos toimistossanne käsitellään pääasiassa dataa, ei valaisimelta vaadita erityisiä varintoisto-ominaisuuksia.

Kun valaiset toimistosi oikein, työntekijäsi piristyvät, sairaspoissaolot vähenevät, työmotivaatio kasvaa ja tuottavuus nousee. LED-valaisimet eivät tuota merkittävästi lämpöä, joka kasvattaa toimistotilojen mukavuutta kesähelteillä. LED-valaisimet ovat pitkäaikainen ja huoltovapaa ratkaisu, joka auttaa toimistoasi pääsemään energiansäästötavoitteisiin helposti ja huolettomasti.  Valaistuksen hankintahinta on useimmiten tienattu energiansäästönä takaisin jo muutamassa vuodessa.

Toimistoympäristössä on useimmiten suositeltavaa toteuttaa valaistusuudistus yhdessä sähköurakoitsijan ja ammattitaitoisen valaistussuunnittelijan kanssa.  Näin valaisimien tehokkuus, värintoisto-ominaisuudet, sävy, ja sijoittelu hoituvat kerralla kuntoon, ja työntekijäsi pääsevät nopeasti nauttimaan uudesta, virkistävästä työympäristöstään.

Palvelumallit

Mitä eri tapoja valaistuksen uudistamiseen on? Kuinka valaistusuudistus etenee meidän kanssamme? Katso alla oleva video toimintamallistamme.