VALAISTUS JA TYÖTURVALLISUUS

Oikeanlaisen ja yrityskohtaisesti suunnitellun valaistuksen osuus työturvallisuudessa on hyvinkin merkittävä asia ja virheiden lukumäärä on saatu tippumaan työpaikoilla jopa puoleen. Huonon valaistuksen on arvioitu rasittavan työpaikalla olevia henkilöitä, luo epäviihtyisyyttä, vähentää työtehoa ja tutkimusten mukaan voi olla syynä työtapaturmiin.

Hyvä valaistus 

Hyvä valaistus on meidän mielestämme sellainen, että se on suunniteltu yrityskohtaisesti. Tämä ei välttämättä tarkoita sitä, että koko valonlähdettä (valaisinta) täytyisi vaihtaa uuteen. Vaihtoehtona on, että pelkkä polttimo tai loisteputki vaihdetaan uuteen leditekniikalla toimivaan vaihtoehtoon, jolloin saadaan valaistustehoa nostettua. Jos ei ole tiedossa, että millainen valaistus kuuluisi suositusten mukaan olla erillaisissa tiloissa, niin asiantuntijamme opastaa asiakasta omalla ammattitaidollaan. Millaiset ominaisuudet tekevät hyvän valaistuksen?

  • Huolehdi, että jokaisessa työtilassa on riittävä valaistusvoimakkuus
  • Valo tulee sopivasta suunnasta
  • Jokaisessa työskentelytilassa on otettu huomioon tasaisen valon saanti
  • Jos työtilassa on erillisiä huoneita, niin alueiden valaistustehokkuus ei muutu äkillisesti

Kun tarvitset apua valaistuksen arvioinnissa, niin alueelliset asiantuntijamme auttavat sinua mielellään.

Lähde: http://www.tyosuojelu.fi/tyoolot/fysikaaliset-tekijat/valaistus

Haluatko apua valaistusuudistuksesi suunnittelussa? Haluatko totuudenmukaisen säästölaskelma-arvion? Katso paikkakuntasi asiantuntijan yhteystiedot, niin toteutetaan yhdessä teille uusi energiaystävällisempi valaistus